Wednesday, December 17, 2008

AN EVENING AT PELITA KLCC.

Two days before..
"b, kite jumpe on wednesday ni dalam 2.30, 3 macamtu tau. kite pegi klcc..ok?"

On the day itself while i was driving to KLCC, i received a message:
"b! jumpe kat pelita KLCC pukul 3.30! i blum lunch lagi..."
"gedik btol! i dah nak sampai KLCC dah!!" (it was +-2.30 pm)
" i baru bangun!"


aku pun tehangak2 kat pelita tu sensorang..mase aku masuk tu everybody was looking at me. bajet hot. dalam tehangak2 tu, aku nampak meja kosong. teros duduk. ane tu datang, aku order teh ais. dalam hati, eeee, mamat ni nak kene! lambat plak dia!! aku pun bwat2 bz, godek2 phone, msg2, tgk2 pics dlm digicam aku yang mencapap tu.. mane ni..

ni la teh ais yang aku order sementara nak menunggu mamat tuh..


Jam menunjukkan pukul 3.40pm. (aku skip part yang aku kne ngorat dgn mamat yang quite good looking. tinggi jgk saham aku. layak ke? hehehehe..neways, naseb baek mamat tu blah awal, kalo tak dah kene cepuk dgn usher. thanx, b. muhuhu.) tunggu punye tunggu, my phone bunyik! i picked up the phone and, "b! u kat maner??"

"ni ha, kat blakang2 ni. kat tepi ujung sebelah sane..wait! i can see u from here!!" sambil aku melambai2 ke arah mamat yang panjang mengunjai bert-shirt putih.. ape lagi! bila dah bejumpe, kecoh laa satu mapley tuh! tapi kiteorang pedulik hape! ''bagi saye limau ais 3 gelas, eh, tak2, limau suam. 3 gelas.." (TIGA GELAS??? b, u dah knape??? ahahahahaha!)


haa! dah lambat berjam2, bwat muke bajet comel!


"b, i nak ayam goreng, drumstick taw. bendi rebus tu letak 2 ketul..em..pastu cam ade yang warne ijau2 tu i nak sket, kuah campor tapi sikit2 je.."



sambil encik usher makan, kitorang gelak2, borak2 gelak2, puake2, laha2, gelak2, we exchanged thoughts and opinions, gelak lagi.. if i were to write it here, it's going to take me the whole nite! seriously! we talked bout life, work, friends, love - which is forever complicated yet always keeps us sane, err, insane too, i would say! we had fun that evening. at times we had to, like, "weh! cover sket weh gelak! ko tu lecturer, ok??" hahaha! bongok!


hehe..sebab tu laa we all stay young and HOT AS FCUK, we laugh a LOT!


that was his forth glass of limau suam. dah gile. anyways, b, thank u taw sbb lepak2 melaha2 dgn i. we had so f****** much fun kan? hope we can do this again next time. macam tak cukup2 mase nak beborak. i asked him to go back early to get some sleep. poor darling!hahaha!

hah! kan dah kene saman sebab parked kete merate2. selamat i parked kat dalam walaupun u kene kua kan kete i before u went back! thank u , b!! bayar saman tuh!

note to usher: i tak laha u over2 kan dalam entry i ni kan?? ehehehe..

i miss all my Bs...

5 comments:

..aizuddin.. said...

i think.. i've seen him b4...

FoFaNa said...

ashaari is everywhere kot! hahahaha.

jgn marah usher.

butterdida said...

dean: at my wedding. positive.

Ashare Alias said...

b.
kne bayar ke saman tue? dayyymmm!
btw, thankie so much b lepak dengan i haritue. the two of us can really make such a huge crowd. *wink

anyhoooo... mekaseh kerana melaha i ala kadar je dlm blog u nie.. terharu nih. huk huk..

kite kene lepak lagi tau. this time for "real" punye k. if u know what i mean.. LOL

butterdida said...

ash b: i likkkeeeeeeeeeeeeee!! LOL!